• Головна
  • ТОП-5 солодких вин із різних країн
Новини компаній
17:53, 25 серпня 2023 р.

ТОП-5 солодких вин із різних країн

Новини компаній

Виробництво солодкого вина - один із найбільш трудомістких процесів у виноробстві. Для їхнього виготовлення використовують сорти винограду з високим вмістом цукру від 20%. У різних країнах є фаворити серед цієї категорії алкоголю.

Fragolino - смак полуниці

В Україні представлено багато брендів ігристих вин. Одним із найбільш затребуваних та улюблених, особливо, жінками вважається шампанське Фраголіне слабоалкогольне та безалкогольне. Його назва походить від італійського слова "fragola", що означає "полуниця". На святковому столі цей напій конкурує із класичними брендами. Існують два різновиди цього ігристого вина:

  • Rosso - червоне, з характерним смаком полуниці та суниці;
  • Bianco - біле, менш солодке та насичене.

Хоча, власне кажучи, його не можна назвати повноцінним вином. Справа в тому, що сорт винограду Ізабелла виду Vitis labrusca у чистому вигляді не можна використовувати у виноробстві в країнах ЄС. А саме він дає напою приємний рожевий колір, полуничний смак та аромат. Тому виробники до винної основи додають ягідний сік.

ТОП-5 солодких вин із різних країн, фото-1

Найбільш популярними залишаються італійські бренди:

  • Fiorelli;
  • Novellina;
  • Sizarini;
  • Donelli;
  • Decordi.

Вартість Фраголіно залежить від бренду, а також співвідношення винної основи та добавок.

Асті - медова ніжність

Знамените ігристе вино виробляють лише в одному регіоні Італії - П'ємонті. Для його виготовлення використовують лише сорт винограду «білий мускат». Технологія виробництва також унікальна, заснована на методі Шарма. Ігристе вино Асті має м'який приємний смак і квітково-фруктовий аромат.

Стиль та характер напою залежать від виноробні та кліматичних умов місцевості, де вирощений виноград. В асортименті маркету алкогольних штук MAUDAU є популярні та менш відомі бренди Asti:

  • Cinzano;
  • Canti;
  • Mondoro;
  • Tosti;
  • San Maurizio;
  • 800 Ottocento.

Сотерн - благородна пліснява

Як і багато продуктів з Франції, вино виготовлене з винограду з грибком Botrytis cinerea. Завдяки цьому мікроорганізму ягоди стають дуже солодкими. Висока концентрація цукру дає провину неперевершену насолоду.

Консистенція вина масляниста. Випивши келих сотерну різних виробників, можна відчути смак меду, абрикосів, персиків, тропічних фруктів або іриски. В ароматі відчуваються горіхові нотки.

Токай Асу - солодкий раритет

Вино, яке виробляють у відомому виноробному районі Угорщини, може мати витримку 8–40 років. Його виготовляють не щороку, лише якщо врожай винограду підходить для цього напою. Як сировина дозволено 6 сортів винограду. Солодощі нектару ягодам також надає благородна пліснява. Для вин цього виду характерні насичені аромати фруктів, імбиру та марципану.

Портвейн - міцна насолода

Червоне португальське вино має підвищену міцність близько 20% та насичений солодкий смак. Простіший за стилем напій Рубі — із простим смаком та фруктовими нотками. У складному букеті ще одного виду портвейну - Тоні, можна вловити нотки диму, горіхів, карамелі, ванілі, апельсина. Солодкість і насиченість портвейну залежить від витримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...