• Главная
  • Чому матча чай такий популярний?
Новости компаний
14:42, 26 мая

Чому матча чай такий популярний?

Новости компаний

Зелений напій з ароматом запашного молодого чайного листа став улюбленцем серед прихильників ЗОШ, йоги та натурально-дієтичного харчування. Духмяний матча чай зі специфічним смаком заварюють різними способами, готують десерти та смузі як в ресторанах, кав’ярнях, та чайних так і в домашніх умовах. Головною умовою приготування є традиційний посуд та інструменти.

Чому матча чай такий популярний?, фото-1

В чому користь та кому шкідливий?

Коли ми чуємо про чудодійні властивості якогось продукту то інстинктивно починаємо задумуватись про правдивість отриманої інформації. Насправді, немає нічого кращого ніж давно забуте старе. З давніх давен японські ченці почали помічати, що напій не лише допомагає заспокоїтися, зконцентруватись та заглибитись в медитацію, але й:

  • впливає благотворно на нервову систему;
  • виводить токсини і шлаки;
  • запобігає утворено низки захворювань та навіть онкології;
  • очищає кров від шкідливого холестерину;
  • покращує пам'ять та поліпшує настрій.

Всі свої властивості напій отримує від способу вирощування та обробки. Чайні дерева ростуть в тіні, або люди ховають їхні крони від сонця за 2-3 тижні до збору. Це дозволяє накопичити достатню кількість хлорофілу та підвищити вміст амінокислот. Робітники власноруч зривають листочки термічно обробляють паром, висушують та перемелюють до борошноподібного стану в спеціальних кам’яних млинах. В результаті кропіткої роботи виходить смачний напій, який має унікальний набір корисних речовин, вітамінів, мікроелементів, кофеїну та антиоксидантів.

А неперевершений смак напою неможливо описати звичайними словами. Це феєричне поєднання елегантного післясмаку з гіркими чи солодкими нотками та ароматних напів-відтінків змішаних з травянистым запахом та смаком.

Найпопулярніші види приготування чаю матча

Кожен бажаючий може заварити собі філіжанку чаю за власним смаком. Але є декілька традиційних видів матчі, які найпоширеніші серед гурманів:

  • Койча – дуже концентрований японський напій, заварений з найвищих сортів церемоніального чаю, що вживається лише на церемоніях.
  • Латте – легкий та неповторний, швидко збадьорить, не завдаючи навантаження на серцево-судинну систему.
  • Усуча – можна вживати щоденно, як при чайних церемоніях, так і без будь-яких формальностей.

Придбати улюблений сорт чаю чи необхідний посуд для приготування можна за посиланням на початку тексту.

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции
0,0
Оцените первым
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...